På trods af gode enkeltmandspræstationer og godt sammenspil, gør uskarphed at Nyborg igen taber

0
430

Efter 5-0 nederlaget på udebane mod nyoprykkede SFF i første spillerunde, skulle Nyborg prøve at få gang i sæsonen ved første hjemmekamp, hvor den nye træner stadig jagter den første sejr i turneringen.

Img 20230820 120136 01

Selvom Nyborg spillede en god kamp var Marstal/Rise lige et niveau bedre. Foto: Magnus Terp

Nyborg spillede søndag den 20. august første hjemmekamp mod Marstal/Rise, hvor Nyborg skulle prøve at rejse sig fra 5-0 nederlaget mod SFF i første spillerunde. Selvom Nyborg stadig har så mange skadede spillere, at Nyborg-træneren ikke helt kan finde rundt i deres rygnumre, så havde de nogle gode opspil og fine enkelt præstationer, men ungdommens manglende erfaring skinnede igennem i flere uprovokerede fejl, der i sidste ende var klart til Marstal/Rises fordel.

Kampen begynder med meget spil frem og tilbage på banen, og den høje intensitet de første 20 minutter gjorde, at det var svært at spore, hvem der ikke skulle være de urutinerede spillere på Nyborg-holdet. På trods af det velspillede Nyborg-hold, kom Marstal/Rise stadig til de bedste chancer i starten af kampen og havde flere gode frisparksmuligheder på kanten af feltet.

Fra 20. minut begynder Nyborg selv at blive farlige foran Marstal/Rise målet. En fremragende baghæl af den spillende træner Serge Bodjo, sender nummer 13 fri, som med en ny fin aflevering sender bolden tilbage til Serge, som lige akkurat ikke får ordentligt træf på og skyder kort over mål. Fire minutter senere dribler Milos Osborne forbi tre spillere, men kvaliteten stopper desværre der, og afslutningen ender lige på målmanden, som let parerer bolden væk.

Resten af halvlegen holder begge hold fin stand. Enkeltmandspræstationer fra Nyborg her og der gør, at man presser sig på, og specielt Serge Bodjo kommer med gode driblinger, men formår aldrig at komme af med bolden, så man rigtig kan blive farlig. Til gengæld står nummer 44 og nummer 3 godt i forsvaret og bliver ved med at afvise Marstal/Rise, før de bliver rigtig farlige. Ungdommen og manglende erfaring begynder dog at vise sig gennem fejlindkast og uskarpe afleveringer ad nogle af Nyborg-spillerne, men alligevel går man til pause med resultatet 0-0.

Img 20230820 122514 01

Det skadesplagede Nyborghold skal grave dybt for at finde løsninger efter de første to kampe i sæsonen. Foto: Magnus Terp

Anden halvleg

Anden halvleg ligner i starten første halvleg. Gode driblinger og godt sammenspil fem minutter inde i halvlegen mellem nummer 13 og Milos Osborne imellem giver nummer 13 en stor skudmulighed, men han er igen uskarp i afslutningen. I det hele taget sidder Nyborg godt på starten af halvlegen og har godt sammenspil, som flere gange tester Marstal/Rise forsvaret. I 9. minut går det dog galt.

En sen tackling på kanten af feltet giver gult kort til nummer 24, til stor frustration for den unge højre back, som ellers indtil da havde leveret en yderst godkendt defensiv indsats. Marstal/Rise bruger de næste 10 minutter på at prøve at finde et hul i Nyborg-forsvaret, der på trods af det gule kort har trukket sig godt tilbage og forsvarer undertalssituationen på bedst mulig måde, indtil de igen er fuldtallige.

Og så snart nummer 24 igen kommer på banen, leder det også til en god chance til Nyborg i det 20. minut. En lækker detalje fra nummer 9 sender nummer 13 i dybden, som uden det store pres kan drible mod feltet, men afslutningen mangler igen det sidste, og bolden ryger lige forbi højre hjørne.

Efter denne aktion bliver Nyborg fanget med stort hul på midten, hvor man efter angrebet ikke er kommet godt nok på plads, og man efter at være blevet fuldtallige igen ikke er skubbet godt nok op banen igen. Det virker også som om, at nummer 24 lige igen skal ind i kampen på højre back. Dette udnytter Marstal/Rise til det ypperste, hvor den venstre kantspiller med et fint indlæg finder en helt fri angriber inde midt på banen, der på grund af dårlig opdækning og skarpheden i indlægget kan heade en af de letteste hovedstød i sin karriere i kassen. Marstal/Rise fører 0-1 efter 23 minutters spil.

Det virker dog til, at Nyborg kommer fint med i de første 5 minutter efter målet, inden Marstal/Rise igen bliver farlige i det 29. minut. Nyborg bliver fanget for defensivt på banen, hvilket skaber et kæmpe hul på midtbanen. Det giver en midtbanespiller fra Marstal/Rise muligheden for at kunne drible helt uprovokeret op til kanten af Nyborg feltet. Her sender han med et lavt skud bolden forbi Nyborg-målmanden. 0-2 til Marstal/Rise i 29. minut af anden halvleg.

Det fører også Nyborg til at bygge helt om på strukturen på banen. Serge Bodjo, som før stod som forreste angriber, går i forsvaret, målmanden går på midtbanen, den anden angriber bliver skiftet ud og en ny målmand går i mål. Det gør også, at Nyborg igen får struktur på banen og begynder at spille mere aggressivt igen, og man har specielt fået styr på midtbanen, men det gør også, at de ellers så gode opspil i angrebet fra resten af kampen begynder at løbe ud i sandet, men på midtbanen begynder man igen at spille struktureret.

Det gør blandt andet at Marstal/Rise i 41. minut må trække håndbremsen, hvilket efter viderespil giver gult kort til en af deres midtbanespillere. Pludselig begynder Nyborg at lugte blod og sætte nogle angreb ind igen. Specielt nummer 13 er igen farlig og dribler sig i 43.minut til et frispark på en drømmeplacering på kanten af feltet. Han vælger selv at tage frisparket, men er igen, igen uskarp i sin afslutning, som rammer den yderste spiller i vægen i hoftehøjde.

Kampen slutter af med en god dribling af nummer 9, som giver en okay chance, men nærmest som om Nyborg bare har valgt at begynde at have problemer med alle fodboldens facetter, der starter med bogstaverne ”af”, så er afleveringen ligesom med afslutningerne igen uskarpe, og den fine dribling bliver i sidste ende ikke til noget. Det gør til gengæld, at Marstal/Rise får muligheden for en kontra, og nummer 4 bliver derfor nødt til at sætte en sen tackling ind for at stoppe det farlige opspil. Derfor bliver kampens sidste aktion til et gult kort til Nyborg.

På trods af resultatet, var den spillende cheftræner Serge Bodjo dog godt tilfreds med kampen:

”Planen var, at start-11’eren skulle holde så længe som muligt, og så skulle vi prøve at spille os til nogle chancer, hvilket til dels lykkedes. Det gule kort gør dog, at vi har svært ved at komme op igen, efter vi var kommet helt ned, og så sætter de et godt hovedstød ind, så det var der ikke så meget at sige til. Det andet mål taber vi bolden på en lav aflevering, der skulle have været høj, og manglende kræfter til tilbageløbet gør, at han kan drible gennem midten og afslutte uden yderligere modstand”, han forsætter:

”De fejl, vi laver, er ting, som bliver bedre, når formen er på plads, og jeg tager med fra kampen, at vi i dag er endnu tættere på at få point end sidst, hvilket er gode fremskridt, og det, at vi mangler cirka ni skadede spillere, gør, at når de kommer på plads, så har vi et rigtigt, rigtigt godt hold.”

Nyborg spiller næste kamp på, hvor de på udebane klokken 11 møder Tved BK på Tved stadion.