På trods af kraftig blæst blev Nyborg Kommune ikke overrumplet af stormen

0
315

Fredag blev Danmark ramt af en storm, som flere steder i Syddanmark bliver diskuteret, som værende en 500 års hændelse, og selvom blæsten også var stærk i Nyborg, så blev beredskabet i Kommunen ikke overrumplet af vinden.

Storebæltsbroen, Storm

Bølgerne slog højt i Storebælt, da stormen ramte Nyborg Kommune i fredags. Foto: Magnus Terp

Nyborg kommune blev blæst godt og grundigt igennem i fredags, da en østenstorm blæste over Danmark, men på trods af de ruskende vinde blev Nyborg Kommune skånet for de værste skader. Storebæltsbroen kunne blandt andet nøjes med at lukke for vindfølsomme køretøjer for en stund, mens Nyborg Fjord blev skånet for de værste oversvømmelser. Vej og Park, som står for. at vejene er farbare i kommunen, kan mandag også melde, at de har haft en travl aften, men at det ikke er noget, som de ikke kunne overkomme:

-Vi har været ude til 23 væltede træer, som mest har været i den sydlige del af Kommunen. Naturen har været god ved os, for de væltede træer er kommet som perler på en snor. Vi har nærmest bare kunne tage fra den ene opgave til den næste. Vi tog ud, skar træerne op, og skubbede dem ind til side, også kommer vi forbi og samler dem op i dag. Vi har haft travlt, men vi har prøvet meget værre, siger Claus Johanson, som er parkformand i Nyborg Kommune.

Nyborg Kommune kan nu efter en blæsende weekend se frem til en hovedsageligt solrig mandag, inden vejrudsigten igen melder om regn tirsdag og onsdag.