8.3 C
Nyborg
torsdag, 25. april, 2024


Forside Debat Avisen mener Redaktionen siger godt nytår med et tilbageblik

Redaktionen siger godt nytår med et tilbageblik

0
173

Nyborg Avis kigger tilbage på et ualmindeligt begivenhedsrigt år – både i Nyborg kommune og internt på avisen

Img 20230831 233658 218x150

‘Et år’ tænker den opmærksomme læser måske med undren; Nyborg Avis har ikke været i luften i et år. Og det har du helt ret i. Vores allerførste flade blev offentliggjort den 1. september, men for os har Nyborg Avis eksisteret i meget længere – om end blot i vores dagdrømme og senere på tegnebrættet.

Ideen kom til og spirede i 2022, en ansøgning blev sendt afsted i de første dage af 2023, og da Kjeteminde Avis i maj måned fik tilsagn om lige knap en million fra Slots- og Kulturstyrelsens Innovationspulje til at etablere en søsteravis, måbede vi. Og så fik vi travlt.

Fire måneder, afsindige mængder kaffe og mange sene aftener senere, stod vi på Bastionen og bød velkommen ved vores velkomstreception. Tempoet er ikke gået ned siden, for der har været nok at tage fat i for lokaljournalister som os.

De store sager

Flygtningesagen

Sony Dsc

Carsten Rasmussen sørgede i over et år for langt det meste for de ukrainske flygtninge – uden nogensinde at blive lønnet af Nyborg Kommune. Foto: Magnus Terp

Et portræt af en ildsjæl – sådan solgte journalist Magnus Terp historien, da han en dag i september tændte bilmotoren og satte kurs mod Carsten Rasmussen og en nedlagt skole i Herrested. Da han nogle timer senere var tilbage på redaktionen, stod det klart for os alle, at den historie, Magnus havde sat ud for at skrive, ville blive en helt anden.

Den nedlagte skole i Herrested fungerede nemlig nu som midlertidigt hjem for ukrainske flygtninge. Bygningen er slidt, den blev drevet næsten udelukkende af frivillige kræfter, herunder særligt Carsten Rasmussen, og så betalte de ukrainske flygtninge det maksimale af det, en dansk kommune kan kræve af dem. De forhold blev til en artikelserie i tre dele:

Flygtningesagen (Del 1): Ingen kvaler, ukrainerne betaler

Flygtningesagen (Del 2): Superman bag kulissen

Flygtningesagen (Del 3): Rovdrift på frivillighed

Knap tre uger efter besluttede et enigt Økonomi at sætte de ukrainske flygtninges husleje ned med 25 procent på baggrund af vores dækning. Jeg tror ikke, jeg lyver, når jeg siger, at det var en af de største dage, vi har oplevet som journalister. Beslutningen kan du læse mere om i denne artiklen:

Flygtningesagen – Huslejen sættes ned, og politikere kigger på andre boligløsninger: ‘Det er en sejr’

Kommunesvigt

Henriette2

Henriette Levin Hansen er en af de forældre, der er trådt frem, siden BDO-rapporten afslørede kritiske forhold i kommunens socialafdeling. Privatfoto

Og alt derimellem

Skærmbillede 2023 12 30 150244

En del af Nyborg Avis’ redaktion. Fra venstre; Martha Frederikke Wiese, Peter Hougesen og Michael Rathje

Det er langt fra hver dag, der er breaking news i vores lokalområde, og det er faktisk noget af det, vi holder så meget af ved at arbejde her.

Lige så meget, som vi gerne vil skrive om de store sager, nyder vi at få lov til at formidle de helt nære, lokale nyheder. Og det glæder vi os enormt meget til at fortsætte med ind i 2024.

Tak, fordi I er med på rejsen. Rigtig godt nytår fra hele redaktionen.