Lige nu: Risiko for missilaffyring over Storebælt

0
155

En teknisk fejl gør, at der lige nu er fare for, at et missil bliver affyret fra Flådestation Korsør

Storebæltsbroen

Biltrafikken kører stadig på Storebæltsbroen. Foto: Magnus Terp

Opdateret 20:30 – Der er ikke længere fare for, at missilet kan blive affyret. Det skriver DRDet skriver DR, som har talt med næstkommanderende i Søværnskommandoen, Bo Overgaard.

Både skibstrafikken i og luftrummet over Storebælt er lige nu lukket, fordi der er en risiko for, at et missil ‘kan affyre og flyve nogle kilometer væk’.

Det skriver forsvaret på dets hjemmeside.

Missilet er ombord på fregatten Niels Juel, som ligger i havn i Korsør. Fregatten oplever en tekniske fejl i forbindelse med en obligatorisk test, hvor løfteraketten er aktiveret og p.t. ikke kan deaktiveres.

Missilet indeholder, ud over brændstof, cirka 150 kilo sprængstof, der dog ikke er armeret og derfor ikke vil detonere ved et eventuelt styrt i havet. Der er derfor ikke fare for, at missilet kan sprænges eller række længere, end løfteraketten kan løfte. Det skriver TV2 

Forsvaret vurderer, at fareområdet er op til 5-7 km fra Flådestation Korsør i en højde af cirka 1.000 meter ud over vandet i sydlig retning og ikke i retning af Storebæltsbroen.

Sund & Bælt oplyser på det sociale medie X, at situationen ingen betydning har for sikkerheden og biltrafikken på Storebæltsbroen.

Specialister er på vej for at løse problemet, skriver forsvaret.

Farekalke Til Web 2024 Artikel

Forsvarets vurderede fareområde. Foto: Forsvaret