S-Kredsformand chokeret over eksklusionssag mod kandidat til regionen

0
177

Kredsformanden for Nyborg/Kerteminde kredsen i Socialdemokratiet Janni Sørensen er chokeret over at den socialdemokratiske byrådsgruppe i Kerteminde vil smide Kristian Hald ud på ”Et meget tyndt grundlag”

Img 5090

Kredsformanden i Socialdemokratiets Nyborg/Kerteminde kreds Janni Sørensen er chokeret over at erfare, at den socialdemokratiske byrådsgruppe i Kerteminde vil smide Kristian Hald ud. Foto: Privatfoto

Nyheden om, at den socialdemokratiske byrådsgruppe i Kerteminde vil smide Kristian Hald ud, ramte KJ Avis sidst på eftermiddagen i går. I Nyborg sidder kredsformanden for Nyborg-Kerteminde kredsen Janni Sørensen og undrer sig over forløbet. Kristian Hald er nemlig socialdemokratiets kandidat til regionsvalget næste år.

Det er 14 dage siden, at den socialdemokratiske gruppeformand i Kerteminde Sebastian Nielsen udtalte, at en enstemmig gruppe bakkede op om den socialdemokratiske liste i Kerteminde. herunder Kristian Hald. Er du – set i det lys – overrasket over, at der nu 14 dage senere bliver indledt en eksklusionssag mod Kristian Hald? 

– Det er jeg meget overrasket over og uforstående overfor, at man ikke kunne nå til enighed om en fælles retning. Jeg er klar over, at der har været nogle kurrer på tråden, men jeg synes også, at det virker som et meget tyndt grundlag, man vil gøre det her på. Kristian har ikke overtrådt nogle regler efter min bedste overbevisning, men han har da noget kant, siger hun.

Janni Sørensen er tidligere formand for DSU i Nyborg, hun er organisationssekretær i Region Syddanmark og altså kredsformand for Socialdemokratiets Nyborg/Kerteminde kreds.

Uden at du skal gå ind i den konkrete sag, kan du så – med din organisatoriske erfaring fra partiet – sige noget om, hvor usædvanligt det er, at man forsøger at smide et siddende byrådsmedlem ud af partiet?

– Jeg ser det som højst usædvanligt, at man vil gøre det på så tyndt et grundlag. Kristian har ikke overtrådt hverken regler eller vedtægter, der gør, at man skal kunne begynde en eksklusionssag. Jeg har også svært ved at se, hvordan hovedbestyrelsen i vores parti vil kunne godkende det her.

Uanset om der er to tredjedeles flertal for en eksklusion af Kristian Hald i byrådsgruppen i Kerteminde, er det i sidste instans hovedbestyrelsen i Socialdemokratiet, der skal godkende beslutningen.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Kerteminde skal drøfte sagen på et ekstraordinært gruppemøde i morgen, søndag. Lige netop søndag er Kristian Hald imidlertid i Nyborg, hvor han skal være dirigent til den socialdemokratiske generalforsamling.

Det kan jo virke en anelse paradoksalt, at Kristian Hald faktisk skal være dirigent til den socialdemokratiske generalforsamling i Nyborg i morgen, mens hans eksklusionssag bliver behandlet på et ekstraordinært gruppemøde i Kerteminde. Hvilke tanker gør du dig om det? 

– Det har jeg personligt ikke noget problem med. Nu lader det til, at man vil køre en eksklusionssag mod Kristian, der begynder søndag, men der bliver den jo så langt fra afgjort. Dermed har jeg ikke nogen problemer med, at Kristian skal være dirigent til vores generalforsamling i morgen kl. 13.

KJ Avis har forelagt Janni Sørensens kritik af eksklusionssagen mod Kristian Hald for den gruppeformanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe i Kerteminde Sebastian Nielsen. Sebastian Nielsen ønsker ikke at kommentere på kritikken.