Skovparken skal have millionløft, mener Venstre

0
166

Flere centrale offentlige bygninger i området skal renoveres, skriver partiet. Der bliver tale om en opdatering for et to- til trecifret millionbeløb

Bdo Byråd 4

Venstre har 14 ud af byrådets 25 mandater. Foto: Michael Rathje

“Nyborg Kommune oplever i øjeblikket en stor interesse fra tilflyttere, som ønsker at slå sig ned i det attraktive område omkring Skovparken, lige ved skov og strand.”

Sådan indleder Venstres byrådsgruppe en pressemeddelsese, der proklamerer at området med de mange dyre-vejnavne skal have en overhaling.

Og partiet er klar til at ofre en del penge for udviklingen, som de anslår vil koste et to- til trecifret millionbeløb.

Ud over Skovparkhallen – hvor der allerede er afsat 25 millioner til renovering i 2028 – ønsker Venstre at indtænke planer om en ny daginstitution og en ny ungdomsskole. For de eksisterende bygninger er slidte, mener partiet.

Det er ikke første gang, Venstre lufter større ambitioner for Skovparken. Allerede i 2021 – op til kommunalvalget – udtalte partiet, at de ønskede at renovere områdets hal og bygge en ny dagsinstitution.

“Som kommune skal vi kunne tilbyde attraktive og moderne faciliteter, således at vi udvikler og understøtter attraktive bosætningsmuligheder.” lyder det i pressemeddelsen.

Venstre ønsker at få prioriteret projekterne i den kommende budgetforhandling, så Skovparkens udviklingsplan er eksekveret allerede i 2029.

Pressemeddelelsen afslører ikke, om byrådets øvrige partier bakker op om forslaget.