Slut med pakker og peanuts: 7-Eleven og Shell er fortid på Kastanievej

2
852

Der er store forandringer på vej på hjørnet af Kastanievej og Dyrehavevej i Nyborg, hvor 7-Eleven allerede er lukket, og Shell snart overrækker nøglerne til nogen andre

Img 20231129 111718

Foto: Magnus Terp

Opdateret 9:15 med kommentar fra direktør for DDC Energi Mobility, der driver Shell-stationerne i Danmark…

Det er slut med at svinge indenom Kastanievej 2 og tage en fransk hotdog eller en varm kop kaffe med på farten; Den ene af Nyborg bys to 7-Eleven-butikker er lukket.

Butikken, der lå i forbindelse med en Shell-tankstation, havde sidste åbningsdag d. 19. november.

Også selve tankstationen kommer til at gennemgå forandring den næste tid. Det fortæller Søren Møller Maretti, direktør i DCC Energi Mobility, der driver Shell-stationerne i Danmark

– Stationen i Nyborg er en af dem, som Uno-x forventer at overtage fra os i første halvår af 2024, siger han.

Lige nu venter Shell og Uno-x blot på konkurrencemyndighedernes godkendelse, før aftalen kan kaldes endegyldig.

Img 20231129 111831

Foto: Magnus Terp

Det har længe været vidst, at aftalen bag Shell/7-Eleven-tankstationerne ikke forlænges, når den udløber 1. januar 2024. Men det havde ikke behøvet at betyde, at 7-Eleven-butikken ikke kunne drives videre.

I stedet er baggrunden, for at medarbejderne i 7-Eleven har lukket og låst dørene til butikken for sidste gang, er en ‘manglende lønsomhed’. Det oplyser kædens pressekontakt, Daniel Kirchhoff, i en mail til Nyborg Avis.

Avisen spurgte også, om de ansatte var varslet om lukningen, hvorvidt lukningen var planlagt, og om kæden selv ved, hvad der skal ske med lokalet fremadrettet. Det har 7-Eleven ikke svaret på.

Img 20231129 111747

Foto: Magnus Terp

Har man penge til overs på sin vaskenøgle til bilvask eller et Shell Card, er der ikke umiddelbart noget at frygte. Restbeløb på vaskenøglen kan enten refunderes eller gemmes og bruges, når vaskehallen åbner igen.

Søren Møller Maretti oplyser også, at erhvervskunder fortsat kan anvende deres Shell Card til betaling, når stationen bliver til Uno-x.

7-Eleven-butikken på Kastanievej 2 har været et mere end populært sted at bestille pakker til. Det har i perioder – især omkring jul og black friday – gjort, at pakker i alle former og farver har fyldt godt op i lokalerne. Nu skal de, der bor nærmest, vænne sig til, at internet-varerne skal dirigeres til Meny, SuperBrugsen eller andre steder.

Der findes nu bare én 7-Eleven i Nyborg, og den ligger i banegården.