Sur håndboldweekend for SUS Nyborg for både herrer og damer

0
103

Herrerne kom til Faaborg med to sejre i træk i bagagen, men topholdet fra Faaborg ødelagde denne stime, og damerne fik store klø i Gudme

Sus Nyborg Faaborg

SUS Nyborgs herrer kunne som ventet ikke stille meget op mod topholdet Faaborg. Foto: SUS Nyborg

Herrerne skulle fredag aften på besøg på rækkens sværeste udebane, da de gæstede en meget velbesøgt Rise Sparekasse Forum i Faaborg. 12 point ud af 12 mulige havde Faaborg ØH hentet på hjemmebane inden fredagens opgør, og derfor var der ingen tvivl om, at det helt store spil skulle findes frem, hvis herrerne skulle hente deres tredje sejr på stribe. To træningskampe, og en turneringskamp er i denne sæson blevet tabt med et to cifret antal mål til Faaborg ØH, men sydfynboerne har været hårdt plaget af skader, så derfor øjnede herrerne en lille sensation i det faaborggensiske.

Fra start af kampen havde SUS Nyborg det svært, og derfor bragte Faaborg sig hurtigt foran med et par stykker, inden holdet fandt fodfæstet på det grønne halgulv.

Hele første halvleg forløb utroligt tæt, og ingen af holdene kunne trække fra. Faaborg virkede meget frustreret over, at SUS Nyborg lykkedes med at tage tempoet ud af kampen, og det skabte uro på det sejrsvante hjemmehold.

Ved stillingen 10-9 og fire minutter tilbage af første halvleg måtte SUS Nyborgs offensive strateg forlade banen med et riv i lysken, og det satte en smule grus i maskineriet. SUS Nyborg fik dog alligevel ført skuden sikkert i havn ved halvlegsfløjtet, hvor troen på sejr kunne tages med i omklædningsrummet. 12-11, og så ventede der en spændende anden halvleg – troede man…

Da haluret rundede fire minutter af anden halvleg, så viste stillingen 16-11, og så var det ellers op ad bakke. Desværre fik SUS Nyborg aldrig fat i hjemmeholdet igen, og derfor blev det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Da kampen syntes afgjort, blev der spilletid til alle mand, som fik mulighed for at vise sig frem. Det hele endte med en fortjent sejr til Faaborg ØH på 34-23, som atter bare viste deres enorme kvaliteter og bredde.

Cheftræner Kristian Klitgaard var efter kampen tilfreds med første halvleg, men var hurtig til at kigge videre mod torsdagens meget vigtige opgør.

– Vi spiller en rigtig flot første halvleg, hvor vi formår at få tempoet ud af kampen og gøre Faaborg frustreret. Desværre får Mauer et lille riv i lysken lige op til pausen, og kan derfor ikke spille anden halvleg. Det har stor betydning, specielt for vores angrebsspil, og vi falder sammen i en halvleg, hvor alle mand kommer i spil. Vi er selvfølgelig trætte af nederlaget, men vi er også fuldt bevidste om, at der er meget vigtigere kampe, end lige Faaborg på udebane, sagde Kristian Klitgaard.

Næste opgave for herrerne er en ægte 4-points kamp, når GOGs andethold gæster Ullerslev Kultur- & Idrætscenter på torsdag den 29. februar. En sejr i det opgør vil sende herrerne snublende tæt på at undgå direkte nedrykning, mens et nederlag igen vil skabe spænding om rækkens nederste plads. Kampen spilles klokken 19.30.

Sus Nyborg Damer Gudme

Et amputeret damehold fra Nyborg SUS fik ørerne i maskinen i Gudme. Nyborg

SUS-damer er et skridt tættere på nedrykning.

Damerne fra SUS Nyborg skulle lørdag aften også forsøge at skabe den helt store sensation, da de besøgte rækkens absolutte tophold fra Gudme HK i 2. Diviosion.

24 point var der mellem de to hold inden kampen, og derfor var det med noget bekymrede miner, at damerne indtog gulvet i Phønix Tag Arena. Holdet var også taget til Sydfyn uden holdets klare topscorer Nicoline Hylleberg, da for tiden er i Grønland. Udover hende manglede SUS Nyborg også Victoria Riedl, Sheila Rasmussen og Sofie Nyholm. Til gengæld var der blevet plads til Louise Madsen for første gang i denne sæson, efter hun er vendt tilbage efter graviditet. Klubbens U19-hold var selv i kamp lørdag eftermiddag, og derfor var der heller ingen tilgang derfra.

Gudme HK lavede da også kampens første to mål, men derefter var det ikke til at se, at der var så store forskel i tabellen mellem de to mandskaber.

Gudme havde dog god succes med et fladt 6-0 forsvar, hvor målmanden blot stod og pillede de fleste afslutninger ude bagfra. Heldigvis stod Mette Lindberg også godt på mål i den anden ende, og derfor var stillingen kun 9-6 efter 20 minutter.

Gudme HK er især kendt for deres kontraspil, men her fik damerne godt styr på returløbet, hvor de mødte de hurtige sydfynboer højt i banen. Desværre trådte hjemmeholdet aldrig på bremsen, og så måtte damerne slippe Gudme HK fri fra deres ellers fine jerngreb. Gudme vandt de efterfølgende fem minutter med 5-0, og de sidste fem blev tabt 3-2, og så kunne de to hold gå til pause med stillingen 17-8, og så var det bare et spørgsmål om størrelsen på sejren til hjemmeholdet.

Hjemmeholdet kom ud fra pausen med en hel anden energi, end de viste i starten af kampen. De første ti minutter vandt hjemmeholdet 7-1, og så begyndte det at se rigtigt alvorligt ud. Det var et SUS Nyborg-hold tappet for selvtillid og tro på tingene.

Man må bare tage hatten af for Gudme HK. De er i en liga for sig selv i 2. division, og meget skal gå galt, hvis ikke de er at finde i 1. division i den nye sæson.

28-11 stod der på tavlen efter 45 minutter, og så fik damerne sat en prop i, og kun tabte det resterende kvarter med 5-4, og dermed kampen 33-15.

Med nederlaget har damerne nu otte point op til TPI-Odense på tiendepladsen, som giver adgang til nedrykningskampe for at blive i rækken, og de otte point har de seks kampe til at finde.

Første forsøg på at hente point er søndag den 10. marts klokken 13.30 i Skovlund/Ansagerhallen mod Skovlund Ansager HK.