SUS Nyborgs damehold får hård start på sæsonen

0
369

SUS Nyborgs damehold skulle lørdag møde IF Stjernen på udebane i Odense. Det blev en ren afklapsning, hvor kun få ting fungerede for udeholdet.

Sony Dsc

Elitesamarbejdet mellem Ullerslev og Nyborg, SUS Nyborg, spillede godt op med hjemmeholdet de første fem minutter. Foto: Magnus Terp

Det var et ungt SUS Nyborg hold med rutinerede kræfter, som lørdag den 23. september klokken 16 spillede deres første kamp i 2. division ude mod Odenseklubben IF Stjernen. Inden kampen kunne man godt se, at det er sæsonens første kamp. SUS Nyborgs Afslutninger i opvarmningsspillet virker, som om at de stadig er lidt rustne, og de ramte sjældent målet. Det viser sig også, at det er et godt billede for deres angrebsspil i resten af kampen.

Kampen begyndte med mange mål i begge ender. Det virkede til, at forsvaret for begge hold lige skulle finde deres plads. IF Stjernen begyndte dog efter en lidt usikker start at trække fra. Deres målvogter havde nogle stærke redninger, og så har de en nummer 7, som båder viste sig solidt i forsvaret og som en meget stærk kræft på stregen i angrebet for hjemmeholdet. Det hjalp heller ikke, at hun som tidligere SUS Nyborg spiller var den IF Stjernen spiller, som gjorde mest ondt på SUS Nyborg holdet. Hjemmeholdet kom på grund af de to spillere også foran med komfortable 9-4 efter 20 minutter.

Her havde SUS Nyborg en periode, hvor de kom lidt bedre med i kampen, men det varede kort, og selvom IF Stjernen fik flere 2. minutters udvisninger, så formåede SUS Nyborg ikke at omsætte det til mål. Faktisk formåede IF Stjernen ofte at få mere ud af deres mindretal, end SUS Nyborg gjorde. Det betød også, at IF Stjernen gik til pause med en føring på 13-7

Artiklen fortsætter efter billedet

Sony Dsc

IF Stjernen viste sig efter en tæt start, som kampens bedste hold, og de dominerede specielt anden halvleg. Foto: Magnus Terp

Anden halvleg

SUS Nyborg kom efter pausen stærkt tilbage på banen, og de formåede også, at holde IF Stjernen fra målet i de første fem minutter. Det var specielt fordi målvogter for SUS Nyborg, Mette Lindberg Rasmussen, i det samme tidsrum havde flere redninger, end hun havde i hele første halvleg. Problemet var bare, at angrebet stadig ikke fungerede ordentligt, og på trods af de mange redninger fra Mette Lindberg Rasmussen, så blev kun et af de efterfølgende angreb omsat til mål.

Efter de første fem minutter kom IF Stjernen i gang igen, og de formåede specielt at udnytte, at SUS Nyborg valgte at spille 7 mod 6 i angrebet. Her satte IF Stjernen en hurtig kant ind, som altid var hurtigere oppe i angrebet, end SUS Nyborg var tilbage i forsvaret. IF Stjernen dominerede derfor anden halvleg, og de vandt kampen sikkert med 28-15.

Efter kampen var SUS Nyborg træneren, Kim Jensen, også afklaret med, at det ikke var en top præstation, som SUS Nyborg holdet havde ydet i kampen:

-Jeg synes, at vi i starten laver en rigtig god indsats, men så går vi ned efter 10-12 minutter, hvor vi ikke tør, at gå på kassen på samme måde, som i de første 10-12 minutter. Der er lidt for meget pladsskifte i forsvaret, som ikke fungerer ordentligt, og som gør, at vores spillere ikke kommer ordentligt igennem til (IF) Stjernespillerne. Og så sker der det samme i anden halvleg også.

Topscorer for SUS Nyborg var Nicoline Hylleberg og Sofia Heine Matthiesen med tre mål hver. De andre målscorere var Sofie Nyholm Christensen med to mål, Mette Rasmussen med to mål, Stine Bjørn Nielsen med to mål, Dicte Frederikke Kallestrup med et mål, Ida Berg Lardy med et mål og Celina Heine Matthiesen med et mål.