SUS Nyborgs damer tabte bundopgør: Er nu isoleret i bunden

0
79

SUS Nyborgs 2. divisions damer tabte i aftes udekampen mod det andet bundhold fra Næsby. Dermed ligger SUS Nyborg isoleret på sidstepladsen, der betyder nedrykning

1000000152

SUS Nyborgs damer tabte den vigtige bundkamp ude mod Næsby i aftes. Nederlaget isolerer SUS Nyborgs damer på sidstepladsen. Foto: SUS-Nyborg

Damerne havde så godt som kniven for struben inden opgøret mod Næsby IF fredag aften. Desværre var odenseanerne for stærke, og de tog de to vigtige point i bundstriden, hvor damerne nu for alvor ligner den ene af de to nedrykkere. Kort inde i anden halvleg var damerne bagud med ti, men kom flot tilbage uden dog rigtigt at gøre kampen helt spændende.

Man skulle ikke kigge længe på stillingen i damernes 2. division, før man vidste at der ventede et meget vitalt opgør i bunden af rækken. Rækkens sidste- og næstsidsteplads tørnede sammen i Næsbyhallerne, og med henholdsvis seks og fire point op til pladsen over nedrykningsstregen, så ville to point lune gevaldigt i begge lejre. Damerne kom til Næsby med selvtillid i bagagen efter pokalsejren i tirsdags, hvor angrebsspillet for en gangs skyld funklede.

Det var tydeligt at alvoren var gået op for pigerne, hvor de hele tiden fightede for at holde snor i hjemmeholdet. Et hjemmehold som i løbet af sæsonen har fået lidt tilgang, og derfor snyder deres placering i rækken. SUS Nyborg haltede efter med to-tre stykker gennem det meste af halvlegen, men fem dårlige minutter inden pausen gav et svært udgangspunkt. 12-10 blev til halvlegsstillingen 17-11, og så skulle værktøjskassen findes frem.

Næsby viste imidlertid ingen nåde fra anden halvlegs start, og efter godt og vel otte minutters spil, så var hjemmeholdet foran med hele 23-13, og kampen var så godt som afgjort. Herfra viste damerne dog en enorm gejst og vilje, som nok de færreste bundhold besidder efter mange nederlag. På under to minutter formåede pigerne at lave tre mål, og hvert eneste mål blev fejret i stor stil. Det var især et flot 3-3 forsvar der rystede hjemmeholdet, og som gjorde at SUS Nyborg stille og roligt nærmede sig Næsby. SUS Nyborg kom dog aldrig helt på omgangshøjde med Næsby, og derfor måtte de forlade banen med et nederlag på 30-27, i en kamp hvor angrebsspillet ellers fungerede fornemt. Det sidste mål blev sat ind få sekunder før slutfløjtet, og tættere end tre mål kom SUS Nyborg aldrig. Var de tekniske fejl blevet minimeret, så var det slet ikke usandsynligt at der var kommet point ud af opgøret, efter en rigtig flot anden halvleg.

Med nederlaget ser situationen særdeles svær ud for SUS Nyborgs damer. Seks point op til den rigtige side af stregen, og seksten tilbage at spille om er realiteten for holdet. Derfor er der naturligvis stadigvæk rigeligt point til at redde eksistensen i 2. division, men med kun fire point i de første fjorten kampe, så er det et meget højt bjerg der skal bestiges. Med den gejst pigerne viste i dag, så er det dog langt fra sikkert, at de sidste point er hentet i denne sæson.

Næste mulighed for at hente point er på fredag, når damerne møder Rækker Mølle på hjemmebane i Ullerslev Kultur- og Idrætscenter. Den kamp spilles klokken 20.00.

Img 4976

Grafik: Dansk Håndbold