SUS Nyborgs kvinder taber første hjemmebanekamp

0
336

Kvindeholdet i elitesamarbejdet mellem Ullerslev og Nyborg, SUS Nyborg, spillede i går aftes deres første hjemmebane kamp. Det var en kamp, som var styret af fejlafleveringer, manglende fysisk form og for uskarpe afslutninger blandt hjemmeholdet.

Sony Dsc

SUS Nyborg spillede i store dele af kampen langt bedre, end de gjorde sidste uge mod IF Stjernen. Foto: Magnus Terp 

SUS Nyborgs spillede fredag den 29. september klokken 19 første hjemmebane kamp i denne sæsons 2.division, hvor de mødte Silkeborg-Voel. Det var en kamp, hvor man kunne se bedre takter fra hjemmeholdet end, hvad de præsterede i sidste kamp mod IF Stjernen, men hvor deres basisform stadig var for rusten til, de endnu kan udgøre en trussel i 2.division.

I starten af kampen var SUS Nyborg gode til at få splittet Silkeborg-Voels bagkæde ad. Det gav blandt andet plads til, at nogle af SUS´s offensive kræfter kunne komme let til scoringer. Men desværre var der stadig også for mange skud, der stadig var for uskarpe og derfor fik SUS ikke scoret for mange mål i starten af halvlegen. Heldigvis fungerede forsvaret godt i den modsatte ende, og derfor fik Silkeborg-Voel heller ikke udnyttet de uskarpe afslutninger i SUS´s angreb. I hvert ikke til at starte med.

For lige så stille virkede det som om SUS spillerne blev mere og mere trætte samtidig med, at de havde for mange fejlafleveringer i angrebet. Derfor gik SUS over til at spille 7 mod 6 i angreb. Det så dog ud til ikke at virke til at starte med, og Silkeborg-Voel begyndte lige så stille at opbygge en føring, hvor de var foran med 7-4 efter et kvarter. Men pludselig fik SUS bygget en masse godt spil op, og begyndte at hente ind igen, så der tyve minutter inde i halvlegen stod 8-9 til Silkeborg. Derfra mistede SUS desværre energien, så Silkeborg igen dominerede. Derfor står der 8-14 til Silkeborg ved pausen.

Sony Dsc

SUS Nyborg havde svært ved at lukke ned for Silkeborg-Voels angrebsspil i slutningen af begge halvlege. Foto: Magnus Terp

Anden halvleg

I anden halvleg startede SUS Nyborg fantastisk. I de første tre angreb scorede de hurtigt tre mål, mens de holdte Silkeborg-Voel fra scoringer i de første ti minutter af halvlegen. Derfor kunne man måske gå hen og tro, at det her kunne blive en spændende håndboldkamp igen, og at SUS måske havde en chance for at få noget ud af kampen, men sådan skulle det ikke gå.

Silkeborg-Voel begyndte lige pludselig at have alt spillet. De scorede på næsten alle deres chancer, og SUS kunne ikke rigtig få bolden forbi Silkeborg-Voels målvogter. Det hjalp heller ikke, at SUS kun afsluttede de samme steder igen og igen, eller at de bare i det hele taget afsluttede lige på målvogteren. Det var tydeligt, at SUS Nyborg stadig manglede at finde kampformen, og som halvlegen skred frem mister de energien til at tage tilbageløb og til at kunne komme til nogle rigtige afslutninger i angrebet. Kampen endte derfor 16-27 til Silkeborg-Voel.

Det var også en frustreret cheftræner for SUS Nyborg, Kim Jensen, der satte nogle ord på spillet efter kampen:

-Vi spiller en meget bedre kamp, end vi har gjort i alle vores træningskampe og i den første turneringskamp. Der er mere ro på, vi har mere motivation og vi tør meget mere i dag. Vi viser mere i forsvaret, hvor vi tør at banke til de her Silkeborg-Voel piger. Og langt hen af kampen spiller vi rigtig godt, indtil vi bare går ned i slutningen af begge halvlege. Jeg synes det er pisseærgerligt, at vi taber så stort. Fire-fem mål havde jeg været tilfreds, for jeg synes vi spiller så godt, at det havde været fair kun at tabe med det.

Topscorer for SUS Nyborg i kampen var Sofia Heine Matthiesen med fem mål, mens de andre målscorere var Dicte Frederikke Kallestrup med fire mål, Celina Heine Matthiesen og Emilie Ulsø Dyhr med to mål hver og til sidst Sheila Lykke Rasmussen, Mette Rasmussen og Nicoline Hylleberg, som scorede et enkelt mål hver.

SUS Nyborgs kvinder spiller næste gang tirsdag den 24. oktober klokken 20:00, hvor de hjemme tager mod Næsby IF.