Tag med på historisk pubcrawl til byens listige baggårde

0
93

Fredag, lørdag og søndag afholdes det traditionelle Danehof i Nyborg. Her vil der være arrangementer i hele byen, der står i middelalderens tegn. Blandt andet kan du komme på med rundt til steder, hvor der blev drukket igennem i middelalderen og smage på specialøl og ”sidevogne”

Druk

I middelalderens Nyborg blev der drukket igennem i mange listige baggårde.

På fredag kan du tage på tur rundt til byens baggårde og kirkens kælder og få historien om middelalderens samspil mellem kirke, købmand og konge. Turen går til fire skumle baggårde i Nyborg indre by, hvor livet blev levet allerede i middelalderen. På turen sørger Kongens Fadebur for øl og dram samt en lille håndmad til at suge væden.

Undervejs fortæller Nicolai Knudsen og Jonas Kragegaard fra Østfyns Museer om druk i middelalderen, byens baggårde og andre rå historier.

– Vi har fundet nogle ret specielle øl og serverer også mjød og andre former for skarpe ”sidevogne”. Ved tidligere års historisk pubcrawl har der da været nogle af deltagerne, som har måtte opgive at besøge alle stederne, efter de fik lidt for meget indenbords, fortæller museumsinspektør Nicolai Knudsen.

Hvis du vil med, så skal du skynde dig at bestille billetter her.

Den sene historiske pubcrawl klokken 20.00 er allerede udsolgt, men der er stadig få billetter tilbage til pubcrawlen, der starter klokken 18.30 ved Korsbrødregården.

Her kan du se det øvrige program for Danehof 2024.