Thilde fra Nyborg røg ud af X Factor – men skal spille til Klokkehøj Open i Ullerslev

0
396

Arrangøren bag Klokkehøj Open har gjort endnu et scoop til sin festival. Thor Arendal har som den første booket Thilde Steffensen, efter hun blev landskendt i for sin deltagelse X Factor

Thilde Steffensen

Thilde Steffensen gav en meget fin fortolkning af Marie Keys nummer ’Skagen’. Det skaffede hende videre til Bootcamp, hvor hendes tur i X Factor sluttede. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Hun imponerede dommere og danskere lige fra den første optræden i Auditions, hvor hun første gang blev udvalgt til at gå videre i talentshowet på TV 2.

17-årige Thilde Steffensen fra Nyborg var også overbevisende med sin personlighed og musikalitet, da hun foran dommere og publikum i programmets 6 Chair Challenge sang og spillede Marie Keys nummer ’Skagen’. Dommer Simon Kvamm var overbevist og tog Thilde med til Bootcamp, hvor han skulle vælge hvem af sine to solister under 23 år, som han ville tage med til de store liveshows på TV 2.

Fredag aften blev programmet sendt. Og Thilde sad som flere hundrede tusinde danskere klistret til skærmen for at se hvem der gik videre til liveshows. Thilde vidste det selvfølgelig godt. For hun havde jo været på den bootcamp for flere måneder siden. Men deltagerne i X Factor får ikke det færdigredigeret program at se før det ruller over skærmen.

– Det var jo lidt sjovt, for jeg måtte faktisk ikke se det før resten af Danmarks befolkning. Jeg har jo oplevet det med egne øjne. Men det er jo altid lidt dejligt og spændende at se hvordan, det er klippet sammen. Men jeg var virkelig tilfreds med den måde, det blev vist på. Også det der med, at når det nu var min sidste sang, så er jeg glad for, at det gik, som det gjorde, på en eller anden måde, fortæller Thilde Steffensen.

For det gik ikke helt, som det unge sangtalent havde håbet på. Dommer Simon Kvamm beskrev de to solister, han skulle vælge mellem, som to diamanter; den ene usleben, og den anden som en sleben diamant. Og han valgte den uslebne diamant, som han mente, han bedre kunne forme, og han sendte Thilde hjem.

Selvom både Thilde og mange seere blev skuffet, var det måske det rigtige valg. For Thilde er en fin lille sleben diamant med mange facetter, og hun behøver ingen til at forme sig.

– Selvfølgelig blev jeg ked af, at jeg ikke gik videre. Det er klart. Fordi det havde jeg jo håbet sådan på. Men på en anden side ved jeg jo, at musikken, det er jo det, jeg vil. Og det er jo det, jeg har fundet hjem i. Og nu skal jeg også bare ud og finde min egen ben i den. Så måske var det egentlig bare rigtig fint, at jeg ikke kom videre, men at jeg bare fik den gode oplevelse af at komme dertil, siger Thilde Steffensen.

Thilde Steffensen 2

Thilde Steffensen er både ked af det, men også lidt glad for, at hun ikke gik videre til liveshowene. Nu skal hun ud og finde musikken igen. Blandt andet på Klokkehøj Open i Ullerslev. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Thilde Steffensen er vokset op i Nyborg, og musikken kom hurtig til at fylde meget i hendes liv.

– Hele mit liv har jeg jo egentlig bare kunne mærke, at musikken var et eller andet for mig. Det startede hjemme i stuen med mig og mor, hvor vi tog de helt simple akkorder på guitaren. Og så tænkte jeg, ej, det skal jeg da mere. Og så startede jeg på musikskolen i Nyborg. Der gik jeg i mange år til sang, guitar og kor.

Da hun skulle i gymnasiet valgte hun at pendle med bussen til Svendborg, for gymnasiet der havde en musiklinje.

Men snart er Thilde Steffensen ikke længere nyborgenser. Familiens hus i Nyborg er netop solgt, og snart flytter de til Langeland. Thildes mor, Trine Steffensen, har et keramikværksted i Rudkøbing, og her holder Thilde meget af at lade sin kreativitet kommer til udtryk i andre former end musik.

– Jeg har brug for at udtrykke mig alle steder. Så sidder min mor og jeg i keramikværkstedet og synger, så jeg tror, at folk ude på gaden kan høre, at vi nogle gange jammer lidt, imens vi sidder og drejer og drejer, griner Thilde.

Thilde Steffensen Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Thilde Steffensens sidste sang i X Factor blev den gamle sang ’Hvorfor er lykken lunefuld’, hvor især hendes brug af pauser imponerede Simon Kvamm. Foto: Lasse Lagoni/TV 2

Arrangøren af Klokkehøj Open, Thor Arendal, havde allerede kendte navne på plakaten som Lars Lilholt Band og Back To Back, da han fik øje på Thilde i X Factor.

– Østfyn er ikke så stor. Jeg har en datter, der går i klasse med Thildes veninde, og jeg kontaktede hende på den måde, forklarer Thor Arendal.

Dagen før afsnittet med Bootcamp skulle sendes, fik Thilde så en sms fra Thor Arendal.

– Jeg ringer til ham, men han får ikke noget at vide om, jeg er gået videre eller ej. Det må jeg ikke fortælle. Vi aftalte, at uanset om jeg gik videre eller blev sendt hjem, så skulle jeg ud og spille på Klokkehøj Open. Det bliver megahyggeligt, at jeg kan komme ud og finde musikken igen, siger Thilde Steffensen.

For musikken betyder alt for Thilde.

– Det vigtigste for mig gennem musikken, det er jo, at mine ord, når jeg synger, kan mærkes. Og det er jo sådan lidt min mission. På den ene eller anden måde. Det er jo det, jeg blandt andet har oplevet gennem X Factor. Med de beskeder jeg, har fået på de sociale medier, har jeg oplevet, at mine ord faktisk har kunnet mærkes.  Og så er det jo bare sådan: Mission completed, slår Thilde fast.

Thilde Steffensen er allerede i gang med at forberede sig til sin koncert på Klokkehøj Open. Hun øver med en af de andre musikere, der skal spille Klokkehøj Open, men hvem det er, vil hun ikke afsløre. Det skal være en overraskelse for publikum, hvem hun skal give et nummer med.

Her er listen over navnene på Klokkehøj Open – så kan du selv gætte, hvem Thilde skal spille sammen med:

Lars Lilholt Band
Gimilian
Gobs
Back To Back
Nikolaj og Piloterne
Larsen Ligaen
DJ Joel Rowdy
Jakob Sveistrup
Party Factory
Paravan
Waterline

Klokkehøj Open finder sted i Ullerslev den 20.-22. juni.

Thilde har sendt denne lille hilsen til Klokkehøj Open:

Denne artikel er gratis - og det kan du takke Nyborg Avis' abonnenter for.

Det koster nemlig at lave nærværende journalistik.

Mira Michael Rathje Dsc1069

Lige nu kan du prøve Nyborg Avis kvit og frit
i de første 30 dage, hvis du klikker her.