Trækker sig som borgmesterkandidat: ‘Det er den sværeste og hårdeste beslutning’

0
509

Socialdemokratiet skal blive enige om en ny spidskandidat, før valgkampen går i gang

Sonja Marie Jensen Web

Sonja Marie Jensen (A) har brugt næsten halvdelen af sit liv i den politiske arena. Foto: Nyborg Kommune

Sonja Marie Jensen (A) er ikke Socialdemokratiets spidskandidat,  når næste kommunalvalg står for døren. Det skriver hun i en pressemeddelelse og et offentligt opslag på Facebook omkring kl 7:20 torsdag morgen.

– Det er den sværeste og hårdeste beslutning jeg har truffet i mit voksne liv, og det er et valg jeg er enormt ked af, står der.

Sonja Marie Jensen ønsker at fokusere sin energi på sin folkeskolelærer-uddannelse, og fremhæver også, at hun har arbejdet for meget med helbredsmæssige konsekvenser som følge.

– Intet arbejde er vigtigere end ens helbred. Og jeg er nødt til at indse at mit helbred ikke kan holde til det politiske liv jeg har været vant til at leve, skriver den erfarne politiker.

Sonja Marie Jensen stopper dog ikke helt i politik, fastslår hun.

– Jeg har et ønske om at sidde i byrådet og varetage det mandat jeg fik for to år siden af vælgerne. Men jeg skal ikke lede budgetforhandlinger, byrådsgruppe, valgkamp og kandidathold.

Hvem i den socialdemokratiske byrådsgruppe, der i stedet skal lede partiet og gå efter borgmesterkæden i 2025, er endnu uvist.