Valgkampen skudt i gang. Første parti i Nyborg har valgt deres spidskandidat

0
487

Det Konservative Folkeparti i Nyborg har på deres netop afholdte generalforsamling genvalgt Michael Gertsen som spidskandidat til Kommunalvalget 2025.

Michael Gertsen 2

Som spidskandidat for Det konservative Folkeparti i Nyborg har Micahel Gertsen taget hul på valgkampen. Foto: Det konservative Folkeparti i Nyborg

Fredag aften gik kommunalvalgkampen på Østfyn i gang.

Her sendte Det Konservative Folkeparti i Nyborg en pressemeddelelse ud, hvor de, som det første parti i Nyborg Kommune, meldte ud, hvem der skal stå i spidsen for partiet, når der den 18. november næste år, skal kæmpes om de 25 pladser i byrådet.

Og ikke overraskende var partiets byrådsmedlem og 1. viceborgmester Michael Gertsen, der var blevet genvalgt.

– Vi er kampklar. Vi synes, det er vigtigt, at vælgerne i god tid kan se, hvem der kommer til at stå øverst på stemmesedlen. I andre kommuner er der partier, der allerede i 2022 meldte ud, hvem der bliver spidskandidater til kommunalvalget i 2025, siger Michael Gertsen.

I pressemeddelelsen fra Det Konservative Folkeparti i Nyborg udtrykker den nyvalgte vælgerforeningsformand, Thomas Krum, stor optimisme forud for det kommende valg.

– Skandalerne på den nuværende borgmester Kenneth Muhs’ “vagt” og det vingeskudte socialdemokrati gør os optimistiske. Vi modtager talrige tilkendegivelser om, at der er brug for flere konservative medlemmer af Nyborgs byråd, skriver Thomas Krum i pressemeddelelsen.

Hvis det nu viser sig efter kommunalvalget, at de konservative får flere medlemmer i byrådet, og Venstre mister det flertal, de har nu, kan du så se dig selv som en konservativ borgmester i Nyborg?

– Nu er der jo rigtig lang tid til valget, og vælgere har det med at glemme. Men vi følger udviklingen i kommunen meget nøje, siger Michael Gertsen.

Men kan du forestille dig selv som borgmester, hvis det hele flasker sig på valgnatten?

– Jah, altså … Vi søger maksimal indflydelse, og der er jeg nok den, der er bedst til sikre den konservative politik, lyder det dreven politikersvar.

Michael Gertsen 1

Michael Gertsen har nu siddet i Nyborg Byråd i to år, blandt andet som 1. Viceborgmester.  Foto: Nyborg Kommune

Michael Gertsen fremhæver flere punkter, hvor han mener, at de konservative har gjort en stor forskel i byrådet indtil nu: Et stort aftryk i budgetforhandlingerne, herunder beslutninger om konkurrenceudsættelse af egnede serviceområder, bevarelse af 6. klassetrin på mindre landsbyskoler, forhindring af flere lukkedage i pasningsordningerne, og en undersøgelse af mulighederne for opsætning af solceller på kommunale tage.

Aftalen mellem kommunen og Region Syddanmark om Nyborg Sygehus’ fremtid er også en at de positive ting, som Michael Gertsen påpeger.

Til gengæld er der også beslutninger i byrådet, som Michael Gertsen er knap så glad for.

– Jeg er skuffet over, at det blev vedtaget at bruge 10 millioner kroner til et klubhus til kajakroerne på Marinaen. Klubben fortjener selvfølgelig nogle gode rammer, men man kunne få tre parcelhuse for de penge. Og så er der de 40 millioner, der er afsat til at bygge en ny tandklinik. Der kunne man i stedet have lejet sig ind i den gamle Fionia-bank, der ligger centralt, lyder det fra Michael Gertsen.

Hvis nu vælgerne skal kende dig lidt bedre, hvad så er dine styrker i lokalpolitik?

– Det er min vilje til samarbejde og ordentlighed. Vælgerne har jo fuld forståelse for, at vi er fra forskellige politiske partier, så hvis vi ikke kan finde ud af at arbejde sammen, så er det bare ”no go”.

Hvad er så din svaghed?

– Jeg har kun siddet to år i byrådet, så jeg kender derfor ikke alle hjørner af kommunen, slutter den konservative spidskandidat.