Vindinge Boldklubs u14/15 erobrer Italien

0
312

Vindinge Boldklubs u14/15-hold var i efterårsferien en tur til Limone cup i Italien. Det var en kæmpe succes, som har givet trænerne for holdet blod på tanden til også i fremtiden at tage ud og repræsentere klubben fra Nyborg på den udenlandske fodboldscene.

391621203 774842891112707 982860860004533588 N

Vindinges u14/15 kunne i onsdags se tilbage på nogle fede dage med god fodbold i Italien. Foto: Vindinge Boldklub

For u14/15 holdet i Vindinge Boldklub blev efterårsferien ikke brugt som hos så mange andre ungdomshold, hvor man fejrer afslutningen af efterårssæsonen med en tur på sofaen. I stedet var holdet en tur til Limone-cup i Italien. En tur der har været længe undervejs, fortæller holdets træner Jesper Møller:

-I første omgang havde vi aftalt at skulle afsted i 2020, men corona og den generelle verdenssituation har så gjort, at det først blev muligt nu. Det har været en megafed tur, hvor spillerne har været megagode at have med, og hvor der virkelig har været plads til, at de kunne være sociale på tværs af hinanden på måder, som de ikke normalt er i hverdagen.

 

Dansk turnering i Italienske rammer

Limone-cup er en hovedsagelig dansk turnering, der er arrangeret af Danish Sports Travel A/S, og som bliver afholdt ved Gardasøen i Italien. Derfor er det mest danske hold, som deltager, men på samme tid har der også været plads til at lokale Italienske klubber kunne deltage, og at to udviklingshold fra Brasilien kunne vise lækkerier i cuppens u17 og u19 turneringer. Forældrene for Vindinge Boldklub har over længere tid arbejdet for, at deres børn kunne få muligheden for at deltage i denne internationale opsætning, fortæller Jesper Møller:

-Forældrene har været ude at arbejde ved mange af de forskellige begivenheder for, at egenbetalingen til denne her tur kunne blive lav nok til at alle kunne deltage. Man har kunne finde dem som en del af staben til Oktoberfest, Julemarked, ved teaterforeningens forestillinger på Bastionen og til Tour de France. Der er virkelig blevet lavet et stort stykke arbejde, for at det her har kunnet lade sig gøre.

På grund af det lange opløb til turen har det også været muligt for familier at kunne søge støtte, mens der også blev levet en aftale om, at hvis en familie kunne skaffe et sponsorat på 3000 kroner, ville 2000 af dem dække egenbetalingen, mens de sidste 1000 røg i fælleskassen. Det hele har betydet, at alle holdets spillere på nær en, der var syg, og en, som skulle en tur til Californien, deltog.

-Succesen ved denne her tur har helt klart givet os mod på at tage på flere ture i fremtiden. Vi har før taget på weekendture til turneringer i Danmark, men denne her tur har bare været noget helt andet. Det har været megafedt, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi godt kunne finde på at gøre det igen.

På grund af at turen lå i efterårsferien, var der også mulighed for, at familier kunne betale sig med på turen. Derfor var der udover de 24 spillere og fire trænere 15 forældre, bedsteforældre og søskende, der også deltog, så der i alt var en gruppe på 43, der tog turen til Støvlelandet. Vindinge u14/15 deltog med to hold et 11 mandshold, som endte på niendepladsen ud af 17 hold, og et ottemands hold, som på trods af godt spil endte på ottendepladsen ud af otte hold.