Vindinge sat eftertrykkeligt på plads af topholdet fra OKS og dommeren

0
326

En jævnbyrdig første halvleg, en serie tvivlsomme dommerkendelser og et hjemmehold fra Vindinge, der faldt helt fra hinanden i anden halvleg, er overskrifterne efter topopgøret mellem Vindinge og OKS i aftes. En kamp, hvor begrebet udebanedommer med rette kan finde anvendelse.

Img 4451

OKS bringer sig foran 0-1 mod Vindinge direkte på frispark. Foto: Peter Hougesen

Et Vindinge hold, der var lidt hårdt ramt af afbud og skader, skulle i aftes på hjemmebane forsøge at fravriste OKS førstepladsen i serie 1. Det lykkedes ikke. Slet ikke.

Det var tydeligt fra kampens begyndelse at Vindinge og OKS så klart er de bedste to hold i serie 1. Starten af kampen blev afviklet i et højt tempo, hvor spillerne alligevel formåede at finde hinanden. Udeholdet fra OKS gik i momenter meget højt op på Vindinges banehalvdel, hvor deres forreste to angribere investerede i intense løb for at stresse Vindinges forsvar og målmand. Selvom taktikken ikke umiddelbart førte noget med sig, så var det tydeligt at se, det ikke var noget hjemmeholdet var begejstrede for.

Alligevel havde Vindinge et lille overtag i kampens indledning. En tvivlsom offside kendelse betød at en friløber mod OKS-målet blev fløjtet væk, mens et fornemt hug udefra blev reddet af OKS’ keeper. Der blæste en kraftigt vind på langs af banen i første halvleg og Vindinge havde vinden i ryggen. Det fik indflydelse på spillet, hvor det var tydeligt at Vindinges sidste afleveringer blev lidt for lange og derfor svære at kontrollere, mens OKS ikke kunne få fart nok i deres afleveringer.

Den første halve time af kampen fik spillerne lov til at gå til hinanden, og det eneste der var at sætte en finger på hos dommertrioen, var den tvivlsomme offside kendelse, der kostede hjemmeholdet en stor chance. Så meldte dommeren sig ind i kampen med føn og klem.

Efter 31 minutters spil blev det første større frispark begået. Det kostede hjemmeholdet et gult kort og dermed 10 minutter i undertal. Fire minutter senere gik det så galt for dommeren for første, men så langt fra sidste gang i kampen. I en situation, hvor der var frispark til Vindinge, ville hjemmeholdet sætte spillet hurtigt i gang. Det fik en OKS spiller til stille sig lige foran bolden og dermed i vejen for frisparket. Da Vindinges spiller ville have modstanderen væk og derfor skubbede ham let, faldt OKS spilleren til jorden. I stedet for at give OKS spilleren det gule kort for at forsinke spillet, fik Vindinge endnu et gult kort og var nu i stedet 9 spillere mod 11. Det var en helt gal kendelse.

I første omgang fik det ikke indflydelse på resultatet. Hjemmeholdets ni mand kæmpede og den første af de to udviste spillere kom på banen igen. Kort før pausen var der igen et element af skuespil hos udeholdet, da en spiller smed sig lige på kanten af Vindinges felt. Den hoppede dommeren på og dømte et frispark. Det blev eksekveret fremragende og bolden blev lagt over muren og ind i Vindinges mål til 0-1. Et fornemt spark, der kom efter en kendelse, der aldrig burde være givet.

Det var stillingen ved pausen.

Anden halvleg var dårligt gået i gang, før en stor fejl i hjemmeholdets forsvar spillede en OKS-angriber helt fri. Selvom første forsøg blev reddet, røg riposten lige ud til endnu en OKS-spiller, der let kunne score til 0-2.

Det lagde pres på hjemmeholdet, der udover at være bagud med to mål også havde den kraftige vind lige i masken, når der skulle angribes. Så var det som om at dommeren tænkte, det var for længe siden, der var blevet talt om ham. Et soleklart frispark til Vindinge i opspillet, blev ikke dømt. I stedet markerede dommeren for fordel. Det havde for så vidt været ok, hvis bolden fortsat var i hjemmeholdets besiddelse. Det var den ikke. Så i stedet for så at fløjte det frispark, der var, men som han dømte fordel på, så lod han spillet fortsætte. Vindinges spillere stod og ventede på den kendelse, der aldrig kom, og en OKS-angriber kunne derfor helt umarkeret score til 0-3.

Den scoring afgjorde reelt kampen. Da OKS kort efter spillede en lang bold frem til en enlig angriber i en meget klar offside position, blev linjevogterens flag nede til stor undren for de fremmødte tilskuere. OKS-spilleren takkede for gaven og kunne nemt score til 0-4.

Det hører heldigvis til sjældenhederne, at en dommertrio har afgørende indflydelse på tre scoringer i samme kamp. Ikke desto mindre var det netop tilfældet i Vindinge i aftes.

Mod slutningen af kampen bragede en OKS-spiller en langskud helt op i nettaget i Vindinges mål og dermed bragte udeholdet sig foran med hele 0-5. Et fremragende mål, hvor hverken dommer eller linjevogter havde indflydelse.

Det blev kampens resultat. Var det dommertrioens skyld at Vindinge tabte? Nej, det var det ikke. OKS var det bedre hold på dagen. De var hurtigere, mere løbevillige og klogere i deres boldomgang. Resultatet er dog langt fra et retvisende billede af styrkeforholdet mellem de to hold. Derfor var det ærgerligt, at der var så mange og så store fejlkendelser i opgøret. Det eneste positive, der var at finde ved dommerfremmødet i aftes var, at der var en dommerudvikler på plads på sidelinjen. Han bliver ikke arbejdsløs lige med det første.

Resultatet betyder at OKS er sikre på at slutte på førstepladsen. Vindinge og Munkebo slutter på de to næste pladser. Det er dermed de tre hold, der skal spille om oprykning til fynsserien i foråret. Næste opgave for Vindinge bliver lørdag 21. oktober kl. 15:00, når holdet skal en tur til Munkebo. Vinderen af det opgør slutter som nummer to i serie 1.