Vindinge taber kampen om andenpladsen i serie 1

0
339

Munkebo Boldklub tog hjemme lørdag eftermiddag klokken 15 imod Vindinge Boldklub i sidste runde af efterårssæsonen i serie 1. Inden kampen havde Vindinge 18 point på andenpladsen, mens Munkebo havde 16 på tredje, og derfor vil vinderen af denne kamp også tage andenpladsen i puljen inden begge hold skal spille i oprykningsspillet til foråret.

Sony Dsc

Vindinge må frustreret hente bolden i målet efter Munkebo bringer sig på 2-0. Foto: Magnus Terp

Inden kampen var Vindinge uden flere af deres normale spillere. Blandt andet var deres normale målmand ikke at finde på holdkortet, hvor han i stedet var erstattet af den lidt ældre Nikolai Skibdal, som normalt gør sig for Vindinges Super Veteran 50år hold. Ellers var det to hold, som begge vidste, at en sejr i denne kamp ville betyde, at man kan se tilbage på denne sæson med en lidt bedre smag i munden. Munkebo efter kort at have kæmpet med Langeskov om oprykningsspillet, og Vindinge efter at have domineret størstedelen af sæsonen.

Kampen begyndte med et Munkebo-hold, som sad på det meste af det opbyggende spil, mens Vindinge virkede til at satse på kontraer. Munkebos taktik gav dem flere gode muligheder i første halvleg, mens Vindinges gav dem gode frisparks muligheder på kanten af feltet. Det var dog Munkebo, der virkede til at sidde mest på spillet og til at have de bedste opspil, men på trods af mange fine chancer på grund af det gode opspil, så blev det første mål scoret på noget helt andet.

Munkebos Frederik Jørgensen modtog i det 19. minut bolden omkring 20 meter fra mål. Da han modtog bolden, løftede den sig op i en position, hvor den lå perfekt til en helflugter. Det sker ofte, at man ser spillere på det her niveau forsøge sig på dette skud, hvor det ender med at bolden lander tættere på et indkast end på mål. Sådan gik det dog ikke i dag. Bolden ramte stolpen og gik ind helt oppe i venstre hjørne uden chance for hverken Vindinges forsvar eller målmand. Et fantastisk mål og 1-0 til Munkebo.

Derefter bølgede spillet frem og tilbage. Der kom nogle tacklinger i kampen, som kunne have givet gult, men det virkede som om, at dommeren valgte at lade spillerne gå hårdt til hinanden. En spillestil der passede det ældre Munkebohold en del bedre end det unge Vindingehold. Dommeren virkede til at håndtere denne kampstil fint indtil det 37. minut.

Her kom Vindinges Patrick Johansen ind i en duel med højt løftet ben dog uden at ramme Munkebo spilleren. En aktion der ofte er 50/50 i seriebold. Enten vælger dommeren det gule kort, ellers vælger han at acceptere det som en del af spillet. Her virker det først, som om dommeren vælger den sidste mulighed, på trods af store protester fra Munkebos bænk og de fremmødte tilskuere. Men efter 2 minutters venten og en Munkebo spiller, der endda valgte at sætte spillet i gang igen, fordi vedkommende troede dommeren ikke ville give kortet, tager dommeren endelig en beslutning. Gult til Patrick Johansen og 10 min på bænken.

Der var Patrick meget utilfreds med, og han lader utilfredsheden overtage for fornuften, hvorefter han sparkede til en af stolene, som bænken i Munkebo består af. Det så og hørte dommeren, som kvitterede med endnu et gult kort og dermed rødt, som sendte Patrick Johansen i bad og Vindinge i undertal resten af kampen.

Inden halvlegen fik Munkebo også et mål mere med, da bolden i det 45. minut efter en fin dribling af Tristan Bostrup blev sendt gennem to Munkebo spillere og forbi Vindinges forsvar hen til Jakob Knudsen, som kunne gøre det til 2-0. Vindinges Zakaria valgte minuttet efter at gå i en alt for sen tackling, og han måtte derfor starte anden halvleg på bænken. Derfor er Vindinge to mand i undertal og nede med to mål ved halvlegen.

Sony Dsc

Patrick Johansen styrer mod omklædningsrummet, efter han fik sit andet gule kort i kampen. Foto: Magnus Terp

Anden halvleg

Allerede efter 3 minutter af anden halvleg blev det til 3-0 til Munkebo, da Simon Knudsen får bolden i venstre side, hvor Vindinges undertal viser sig, da Simon er helt fri inde i feltet. Her havde han god tid til at placere bold i den lange ende af målet og dermed 3-0 til Munkebo.

Otte minutter senere ville Vindinges Max Lausen også vise, at Vindinge kan spille fodbold, eller i hvert fald vise at han kan. En lang bold fra Andreas Andersen i Vindinge forsvaret blev fanget af Munkebos tredjesidste mand. Har erobrede Max Lausen bolden, hvor han derefter tog tingene i egne hænder. Munkebo lukkede i den efterfølgende kontra hurtigt ned om Max med tre spillere, men det var Max ligeglad med, da han med en godt træk snød alle tre og kom fri på mål, hvor han med en kanon af spark lige over målmanden kunne gøre det til 3-1. Men hvis man troede, det her måske var en åbning for Vindinge kunne man godt tro om igen.

Munkebo scorede herefter tre mål på lige under ti minutter først kunne Simon Knudsen gøre det til 4-1 med et lavt skud, som den ældre Vindinge målmand ikke var hurtig nok til at komme ned til. Mike Halstrøm testede lidt efter Nikolai Skibdal i Vindinge målet fra små 25 meter. Bolden sidder lige på Nikolai Skibdal, men han fik ikke styr på den glatte bold, som ender i målet. 5-1. Frederik Jørgensen sluttede perioden med en fin dribling efter en erobring omkring midten af banen. Jørgensen driblede herefter hele vejen op i venstre side af Vindinges felt, hvor han lagde den ind til Tristan Bostrup, som kunne gøre det til 6-1 i det 66. minut.

Resten af kampen bølgede spillet lidt frem og tilbage. Munkebo fik nogle flere muligheder, men de fik dem ikke helt afsluttet ordentligt. Vindinge forsøgte sig med opspil, men undertallet viste sig igen og igen, da de hele tiden manglede den sidste mand i opspillene. Derfor endte kampen 6-1 til hjemmeholdet Munkebo.

Sony Dsc

På trods af nederlaget viste specielt Max Lausen, hvilket niveau Vindinge spiller på, når de er bedst. Her med målet til 3-(1) Foto: Magnus Terp

Efter kampen var det en skuffet træner for Vindinge i Rene Jensen, der udtalte sig:

-Vi får et rødt kort, som er udslagsgivende for resultatet, og så er vi der måske ikke helt mentalt. Vi er ikke klar til at tage kampen op i dag, så jeg er glad for, at vi skal på ferie nu.

Omvendt var Munkebos træner, Peter Jacobsen, glad for det gode spil hans hold leverede i dag.

-Jeg synes vi spiller en rigtig god kamp, som selvfølgelig bliver lidt nemmere af, at de får et rødt kort. Vi fører godt nok, da de får det, men synes stadig, det er fuldt fortjent. Kortet giver os nogle noget nemmere vilkår mod en rigtig, rigtig stærk modstander. Men jeg synes vi spiller meget modent, og det er det, som jeg tager med herfra.

Begge hold kan nu gå til vinterpausen, inden de skal spille oprykningsspillet til foråret.